UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

piatok 2. februára 2018

Dvojfarebná bábovka




Nadýchaná, veľmi jemná a v ústach krásne sa rozplývajúca bábovka, ktorú pečiem už od detstva. Vždy keď nemám čas a chcem niečo narýchlo pripraviť ku káve alebo k čaju, tak padne voľba na túto jednoduchú bábovku, ktorá ma ešte nikdy nesklamala. Je to v podstate starodávna klasická vanilková bábovka s pridaním kakaa, kde ja ešte pridávam do kakaovej časti aj lyžicu kokosu.





cesto:



4 vajcia

200 g práškového cukru, ak to šľaháte robotom tak môžte použiť aj kryštálový

1 dl vlažnej vody alebo mlieka

1 dl oleja

200 g hladkej múky

1 prášok do pečiva

vanilkový cukor alebo vanilka

2 rovné lyžice kakaa

1 lyžica kokosu / môžte vynechať

sušené hrozienka  / nemusia byť



2 - 3 lyžice mlieka na zriedenie kakaovej časti


postup:



1.
Vajcia poriadne vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme postupne vlažnú vodu a olej.

2.
Keď to máme poriadne vyšľahané, pridávame po častiach preosiatu múku s práškom do pečiva, zľahka dôkladne premiešame.

3.
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu menšiu a druhú väčšiu.  Do menšej si pridáme kakao, na zriedenie 3 lyžice mlieka, lyžicu kokosu a premiešame.

4.
Bábovkovú formu si vymastíme  a vysypeme múkou alebo kokosom, ja vysypávam väčšinou kokosom. Na dno formy dám väčšiu časť svetlého cesta, 



potom časť kakaového cesta, 


znova bieleho a znova tmavého, takto striedam až pokiaľ sa mi všetko neminie.

5.
Pečieme pri teplote 180 °C cca 35 - 40 minút.

6.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládou.









1 komentár:

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.