piatok 5. mája 2017

Koláč z acidka





Jemný, šťavnatý koláčik z acidofilného mlieka, ktorý je hotový raz dva. Koláčik je veľmi jednoduchý ale za to veľmi chutný a hrnčekový recept asi uvíta väčšiná z vás :)




potrebujeme:




4 vajcia

2 hrnčeky kryštálového cukru


1 hrnček oleja


1 hrnček vlažnej vody


250 ml  acidofilného mlieka


2 a 3/4  hrnčeka polohrubej múky

2 lyžice kakaa


1 kypriaci prášok do pečiva


1 vanilkový cukor

hrnček  2,5 dl




postup:




1.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme vodu, olej a postupne aj acidofilné mlieko. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 




2.

Vyšľahané cesto si nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Veľkosť plechu 35 x 24 cm.

3.
Pečieme pri teplote 180°C asi 30-35 minút.

4.
Po vychladnutí s cesta stiahneme papier, povrch natrieme šľahačkovou plnkou a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.



šľahačková plnka:




2 x 250 ml 33% šľahačkovej smotany, čiže pol litra
2 kopcovité lyžice práškového cukru
2 stužovače do šľahačky



Smotanu vyšľaháme s cukrom, asi v polovici šľahania pridáme stužovač do šľahačky a došľaháme. Smotanu šľahám každú zvlášť, potom ich spojim.







1 komentár:

  1. Koláčik je pekný a takéto rýchle sú veľmi vďačné, rada ich robím.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.