UPOZORNENIE


Žiadam návštevníkov môjho blogu, aby nekopírovali a nešírili zkopírovaný obsah blogu bez môjho vedomia a súhlasu za účelom ďalšieho verejného publikovania Všetky príspevky - texty a fotografie - sú výlučne mojim duševným vlastníctvom a sú chránené v zmysle autorského zákona č.618/2003 Z.z.ZÁKON o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon). Ak si ale chcete recept alebo blog zazdieľať na svoje sociálne siete, hneď pod každým receptom sú ikonky na zdieľanie.

Za pochopenie ďakujem.

sobota 27. februára 2016

Marinované kuracie rezne pečené v rúre


Zdravšia varianta kuracích rezňov. V smotanovej marináde naložené mäsko, upečené v rúre do zlata. Rezne sú veľmi šťavnaté a chutné.




potrebujeme:




500-600 g kuracie prsia, (2 väčšie kusy)


na marinádu = 200 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

2 vajcia

1 lyžica horčice

2 strúčiky cesnaku

soľ, čierne korenie

par kvapiek citrónovej šťavy



na obaľovanie = 150 g strúhanky

150 g strúhaného syra, eidam 45%

maslo




postup:




1.
Pripravíme si marinádu. Vajíčka si vymiešame s trochou soli a korenia, pridáme kyslú smotanu, horčicu, cesnak a pár kvapiek citrónovej šťavy.
2.
Mäso si pokrájame na menšie a tenšie kusy, ktoré neklepeme,
mierne osolíme, okoreníme, namočíme ho do pripravenej marinády, misu zakryjeme a odložíme do chladničky. Marinujeme aspoň 4-5 hodín, najlepšie cez noc.

3.
Keď máme mäso namarinované,
tak v hlbšej mise si zmiešame strúhanku s nastrúhaným  syrom,
mäso vyberieme z marinády a hneď ich obalíme v pripravenej zmesi.

4.
Obalené mäso ukladáme na plech, ktorý sme vystlali mastným papierom na pečenie,
a na vrch dáme trocha masla.
5.
Pečieme vo vopred poriadne vyhriatej rúre na 200°C cca 40 minút. 
V polovici pečenia rezne otočíme, dávame pozor aby sme si ich dôkladne niečím pekne podobrali a otočili.

6.
Ak by niekoho zaujímal ten mrkvový šalátik na tanieri, tak je to len jednoducho nastrúhané 2 väčšie mrkvy a jedno jablko, pokvapkané citrónovou šťavou.




6 komentárov:

  1. Vyskušané,veľmi chutne a šťavnaté,nemusí sa ani tak dlho piecť robila som od oka cca.30min.supéér..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne za komentár, som rada že vám chutilo :)

      Odstrániť
  2. Super recept, vďaka, všetkým chutnalo!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem z komentár, tak to ma veľmi teší že Vám chutnalo :)

      Odstrániť
  3. Robím podobne, len používam biely jogurt a oregano do tej marinády

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Velmi pekne dakujem za inspiraciu, prave som dojedla :-), velmi lahky recept aj pre menej zdatnych kucharov a pritom super vysledok.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.