piatok 12. júna 2015

Jahodová bublanina s tvarohom


Jednoduchá, rýchla, výborná, veľmi jemná a šťavnatá bublanina.


potrebujeme:



3 vajcia 

1 hrnček cukru (hrnček 2,5 dcl)

2 dcl mlieka

2 dcl oleja

2 hrnčeky polohrubej múky (hrnček 2,5 dcl)

1 kypriaci prášok do pečiva

250 g mäkký tvaroh (vo vaničke) + práškový cukor

jahody alebo iné ovocie



postup:



1.

Tvaroh si vymiešame s 3 lyžicami práškového cukru.

2.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme mlieko a postupne aj olej. Poriadne prešľaháme a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame. 

3.

Vyšľahané cesto si nalejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Malou lyžičkou si ukladáme do cesta pripravený tvaroh a nakoniec pridáme na väčšie kúsky nakrájané jahody. Ovocie odporúčam neukladať  na tvaroh, ale vedľa tvarohu.
4.
Pečieme pri teplote 180°C asi 25-30 minút,. Veľkosť plechu 36x26 cm.


17 komentárov:

  1. Krásná bublanina, zítra upeču. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fakt výborná...pečiem ju tak ako ty už dlho aj bez tvarohu niekedy....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano Evi, výborná je aj bez tvarohu, ďakujem za pekný komentár.

      Odstrániť
  3. Veľmi chutný koláčik... idem si ho hneď zapísať do mojej knižky s receptami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jahody mam, tvaroh idem kupit a pečiem, vyzera užasne, :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V úvode sa musím poďakovať za skvelý recept. Lepšiu bublaninu s takýmto nadychanym cestom sme ešte nejedli. :) Všetkým chutila. ĎAKUJEM �� Opäť skvelý recept z tejto stránky
    :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za všetky komentáre, robia mi veľkú radosť. Komentáre sú moderované, čiže objavia sa až trocha neskôr.